CHAKRA BALANSERING

HVA ER CHAKRA SYSTEMET?

Chakra systemet er en del av den gamle indiske tradisjonen med yoga, og refererer til en serie med syv sentre av energi som ligger langs ryggraden fra bunnen av ryggraden til kronen av hodet.
Hvert av de syv chakraene representerer et annet aspekt av livet og er forbundet med spesifikke organer, emosjonelle tilstander og spirituelle kvaliteter.

Chakraene er sett på som senter for energi i kroppen vår, og i følge tradisjonell yogisk filosofi er blokkeringer eller ubalanser i disse chakraene årsaken til både fysiske og mentale problemer. Ved å bruke teknikker som meditasjon, pusteøvelser og yoga, kan man jobbe med å balansere og åpne opp chakraene for å oppleve bedre helse og velvære.

I tantrisk massasje brukes chakra-systemet som en tilnærming for å skape en dypere forbindelse mellom kropp, sinn og sjel. Massøren vil fokusere på å balansere de ulike chakraene i kroppen, ved å bruke ulike teknikker som massasje, pusteøvelser og visuellisering. Dette kan bidra til å frigjøre spenninger og blokkeringer, samt øke kroppens naturlige energistrømmer, og skape en følelse av dyp avslapning og velvære.

Ved å arbeide med chakra-systemet, kan man også oppleve økt bevissthet om seg selv og sin egen kropp, samt økt forståelse og aksept av egne følelser og behov. Dette kan igjen føre til en dypere forbindelse med seg selv og andre, og bidra til en følelse av helhet og harmoni i livet.

Kort forklaringCHAKRA SYSTEMET


Her er en kort beskrivelse av de syv chakraene og de fysiske og psykiske symptomene som kan oppstå ved ubalanse:

  1. Rot-chakraet (Muladhara): Dette chakraet befinner seg ved bunnen av ryggraden, og er knyttet til overlevelse, trygghet og grunnleggende behov. Ved ubalanse kan man oppleve redusert selvfølelse, angst, depresjon og fysiske symptomer som tretthet og fordøyelsesproblemer.

  2. Sakral-chakraet (Svadhisthana): Dette chakraet befinner seg i underlivet, og er knyttet til seksualitet, kreativitet og følelser. Ved ubalanse kan man oppleve problemer med å uttrykke følelser, seksuelle problemer og fysiske symptomer som smerter i underlivet eller problemer med reproduksjonssystemet.

  3. Solar plexus-chakraet (Manipura): Dette chakraet befinner seg i magen, og er knyttet til selvtillit, viljestyrke og personlig makt. Ved ubalanse kan man oppleve dårlig selvtillit, manglende motivasjon og fysiske symptomer som fordøyelsesproblemer.

  4. Hjerte-chakraet (Anahata): Dette chakraet befinner seg i brystet, og er knyttet til kjærlighet, medfølelse og relasjoner. Ved ubalanse kan man oppleve problemer med å gi eller motta kjærlighet, følelsesmessig avstand og fysiske symptomer som hjerteproblemer eller problemer med pusten.

  5. Hals-chakraet (Vishuddha): Dette chakraet befinner seg i halsen, og er knyttet til kommunikasjon, sannhet og uttrykksevne. Ved ubalanse kan man oppleve problemer med å uttrykke seg eller å lytte, problemer med skjoldbruskkjertelen eller andre halsproblemer.

  6. Tredje øye-chakraet (Ajna): Dette chakraet befinner seg mellom øyenbrynene, og er knyttet til intuisjon, visjon og klarhet. Ved ubalanse kan man oppleve manglende konsentrasjon og fokus, forvirring og hodepine.

  7. Krone-chakraet (Sahasrara): Dette chakraet befinner seg på toppen av hodet, og er knyttet til spiritualitet, bevissthet og opplysning. Ved ubalanse kan man oppleve manglende kontakt med sin egen spiritualitet, forvirring og hodepine.Ved å arbeide med chakraene gjennom teknikker som meditasjon, yoga og tantrisk massasje, kan man jobbe med å balansere og åpne opp chakraene for å oppleve bedre helse og velvære. Dette kan også bidra til økt bevissthet og forståelse av seg selv og sin egen kropp.

unsplash