Hva er Yoga, Meditasjon og Mindfullness? 

Hva er Yoga ? 

Yoga er en eldgammel indisk filosofi og praksis som har blitt utviklet for å forbedre fysiske, mentale og spirituelle aspekter av livet. Det innebærer en kombinasjon av fysiske øvelser (asanas), pusteøvelser (pranayama), meditasjon og avspenning. Yoga kan hjelpe deg å øke fleksibilitet, styrke og balanse, samt redusere stress og øke følelsen av velvære.
Yoga kan praktiseres av mennesker i alle aldre og fitnessnivåer.

Det finnes ulike former for yoga, som Hatha Yoga, Ashtanga Yoga, Bikram Yoga, Kundalini Yoga, og mange flere. Noen av dem er mer fysiske enn andre, og noen fokuserer mer på meditasjon og avspenning.

Jeg underviser i Vinjasa, Hatha og Yin Yoga, og det er nå mulig å delta i mine Online klasser her inne!

Kunne du tenkt deg å teste Yoga? Trykk på knappen her nedenfor, så kan du melde deg opp og delta i undervisningstimene mine. 

Hvorfor yoga?

Yoga er helsefremmende og forbedrer din totale livskvalitet!

Vitenskapelig dokumentert 

Yoga har vist seg å ha mange helsefordeler, og flere av disse er vitenskapelig dokumentert.
Det er en utmerket treningsform, men det er på samme tid så mye mer enn bare det.
Både din mentale helse og ditt følelsesliv nyter godt av å utøve yoga regelmessig.


Ordet Yoga kommer fra ordet ‘’yuji’’ som på språket Sanskrit betyr forening.
Dette betyr at man forener kropp, sjel og sinn gjennom utøvelse av yoga.

Fysiske øvelser, pusteøvelser og meditasjon blir satt sammen og brukt som et verktøy for å redusere stress, oppnå mer kroppsbeherskelse, og oppnå total avslapning av både kropp og hode – noe som gir mange helsefordeler.
Ifølge vitenskapen kan yoga forebygge flere sykdommer og plager.YOGART - Kunsten med Yoga


6 Grunner til å begynne å praktisere Yoga

1. Reduserer stress.

Yoga reduserer det kroppen og sinnet oppfatter som stress og angst, noe som igjen reduserer de fysiske konsekvensene av stress på kroppen. Man reduserer stresshormoner som Kortisol, relaterte fordeler er senket blodtrykk og hjertefrekvens, forbedret fordøyelse og immunforsvar.

4. Hjelper med konsentrasjon.
Når du observere kroppen, pusten og følelsene dine gjennom din yogapraksis, så lærer du deg å fokusere tankene dine på en ting av gangen. Det er bevist at når du blir bevist på pusten din, så vil den bremse, og da vil tankene følge etter. Over tid vil din yogapraksis hjelpe deg med å bli mer avslappet og få en mer bevisst tilstedeværelse.

2. Renser kroppen.
Yoga renser kroppen og påvirker kroppens organer. Fysisk aktivitet øker mobiliteten til organer og muskler slik at de kan utføre sin naturlige avgiftningsprosess. Flere yogiske pusteøvelser er med på å forbedre lungekapasiteten og hjelper lungene med å fornye oksygenen fullstendig. Svette bidrar også til utrenselse. 

5. Forbedrer kroppsholdningen din.
Yoga forbedrer kroppsholdningen din ved å kombinere kjerneforsterkning med kjernemobilitet og dypsensibilitet, som er nødvendig for å holde balansen.

Bedre kroppsholdning reduserer kroppslige smerter, spesielt nakke og rygg smerter, og hjelper deg med å puste bedre - som da igjen reduserer angst og forbedrer produktiviteten og livskvaliteten din.

3. Gjør deg sterkere
Yoga er en treningsøkt for både kropp og sinn. De fleste yogaøkter er målrettet mot spesifikke muskelgrupper og deler av kroppen, men på samme tid bruker man alle  musklene i kroppen med både statisk hold og dynamiske bevegelser. Man bruker sin egen kroppsvekt og bygger funksjonell styrke, fleksibilitet og mobilitet i områder der man virkelig trenger det.

6. Forbedret søvnkvalitet. 

Når vi er mindre stresset sover vi bedre, og når vi sover bedre så er vi mindre stresset.Fysisk aktivitet og mental avslapping legger til rette for denne syklusen. En rekke studier har vist at yoga kan forbedre søvnkvalitet hos mennesker som sliter med søvnløshet. 

Hva er Mindfullness og Meditasjon?

Mindfulness er en form for mental trening som fokuserer på å være tilstede og oppmerksom i øyeblikket. Det involverer å fokusere oppmerksomheten på nåværende opplevelser, tanker og følelser uten å dømme eller kritisere dem. Mindfulness kan hjelpe deg med å øke bevisstheten om deg selv og dine omgivelser, redusere stress og angst, og forbedre din generelle mentale helse. Mindfulness kan praktiseres gjennom å fokusere på åndedrettet, gjennomføre en kroppsskanning eller ved å delta i en formell meditasjonsøvelse. Det kan også integreres i hverdagsaktiviteter som å spise, gå eller utføre en arbeidsoppgave.
Meditasjon er en praksis som involverer å fokusere oppmerksomheten og kontrollere tankene for å oppnå en mentalt avslappet tilstand eller økt bevissthet. Det kan hjelpe til å redusere stress, forbedre mentale helse, forbedre konsentrasjonen, og øke følelsen av velvære. Det finnes mange forskjellige typer meditasjon, som inkluderer mindfulness, transcendental meditasjon, yoga nidra, og andre. De fleste former for meditasjon krever at personen sitter eller ligger i en komfortabel stilling, med øynene lukket eller med blikket rettet mot et fast punkt, og fokuserer på pusten, en mantra eller en visuell visualisering. Meditasjonen kan være ledet eller gjort alene, og kan være praktisert i ulike lengder av tid.Jeg avslutter hver yogatime med 15 minutters guidet meditasjon, så dersom du kunne tenkt deg å testet ut yoga og  ulike meditasjonsøvelser hvor jeg guider deg inn i meditasjon, så er du hjertelig velkommen til å delta i mine gratis yogatimer.
(Gratis fram mot 1.3.2023) Dersom du etter denne datoen kunne tenkt deg å fortsatt å delta i mine timer, så vil det da bli utlyst hvilken priser som gjelder fra den datoen. Det er ingen bindingsfrist.